Start verkoop voormalige Stork-bibliotheek Vondelstraat

Het is een van de mooiere, beeldbepalende panden in Hengelo. Velen hebben er, nog steeds, nostalgische gevoelens bij. Vooral van toen het gebouw aan de Vondelstraat de bibliotheek was. De laatste jaren is het in gebruik als gemeentelijk archief. Hieraan is nu een einde gekomen en gaat het pand in de verkoop.

Plan indienen

De verkoop gaat op een vergelijkbare manier als is gebeurd met de panden aan de Paul Krugerstraat en de Bataafse Kamp. Iedereen met belangstelling kan begin volgend jaar een plan indienen, waarna een selectiecommissie de vijf meest belovende plannen uitzoekt en de koop uiteindelijk gunt aan de in haar ogen beste kandidaat.

Planning

Medio 2021 verwacht de gemeente dat het winnend plan bekend is en voor eind 2021 moet het pand verkocht zijn. Op dit oment is de gemeente bezig om het gemeentearchief uit het gebouw te verhuizen. Als het gebouw leeg is, gaat Ad Hoc Beheer het pand beheren en verhuren op basis van de leegstandwet.

Bijeenkomst

Begin 2021 wordt een bijeenkomst georganiseerd waarin de buurt wordt bijgepraat over deze en andere ontwikkelingen in de buurt (zoals het oude postkantoor, woningen Marskant, Walhof, Hazemeijer, Willemschool). Dit doet de gemeente in overleg met Wijkopbouworgaan Dichtersbuurt. Afhankelijk hoe het verloopt met corona, zal de bijeenkomst op locatie in de buurt of digitaal plaatsvinden.

Brief

Meer informatie, over bijvoorbeeld de verkoopprocedure, kunnen buurtbewoners lezen in de brief van de gemeente die afgelopen week in de brievenbus zat.