Sponsor mee voor een nieuwe AED

Samen met een aantal buren zijn we een actie gestart om geld in te zamelen voor een nieuwe AED in onze buurt. De AED die er nu hangt (aan de Vondelstraat) moet aan het einde van het jaar vervangen worden.

Samen brengen we geld bij elkaar

Een nieuwe AED kost 1450 euro. Dit bedrag willen we graag samen met buurtbewoners bij elkaar brengen. Met z’n allen moet dat lukken! Elke bijdrage – groot of klein – is waardevol.

Update – 1 oktober 2020!

Wat mooi om te zien dat veel buurtbewoners geld over hebben gemaakt. Op dit moment hebben we namelijk al een bedrag van 695 euro opgehaald. Waarvoor dank! We zijn op de goede weg, maar we zijn er nog niet.

Doe je mee?

Het geld zamelen we in via de buurtvereniging. Wil je een donatie doen? Dan kan je jouw bijdrage (tot 1 november) overmaken naar rekeningnummer NL28 INGB 0004 0056 16 t.n.v. Vereniging Wijkopbouworgaan Dichtersbuurt o.v.v. AED. Mocht het niet lukken om het bedrag bij elkaar te krijgen, dan zorgen wij ervoor dat het bedrag wordt teruggestort.

We houden je op de hoogte!

Via de flyer en de wijkkrant houden we iedereen op de hoogte. Meer weten over deze actie? Neem dan contact op met Liesbeth Huisman, via penningmeester.dichtersbuurt@gmail.com.

Waarom een AED-actie?

Een AED in de buurt is van levensbelang, want snel handelen bij een hartstilstand kan levens redden. Een AED is een apparaat dat met een schok het hart weer aan het pompen kan brengen bij een hartstilstand. Elke week krijgen 300 mensen in Nederland buiten het ziekenhuis een hartstilstand. Vaak totaal onverwachts, in of om het huis. Binnen 6 minuten reanimeren en een AED gebruiken, verhoogt de overlevingskans aanzienlijk. Een ambulance is er vaak niet op tijd. Met een AED maken wij onze buurt veiliger!