Corona maatregen worden versoepeld.

Stapsgewijs meer ruimte in het openbare leven

Wanneer mensen in groepen bijeenkomen kan het coronavirus zich snel verspreiden. Er zijn daarom maatregelen om de vorming van grote groepen tegen te gaan. We willen het dagelijks leven mogelijk houden én voorkomen dat er onverantwoorde situaties ontstaan.

Overal wordt al nagedacht hoe dit het beste kan. Winkels hebben soms looproutes en laten niet onbeperkt mensen toe, in het openbaar vervoer is het aantal zitplaatsen beperkt, burgemeesters hebben bepaald waar en hoe markten mogen plaatsvinden, grote evenementen zijn verboden. De eigen verantwoordelijkheid van mensen is hier heel belangrijk. Vermijd drukte. Wanneer u ziet dat het lastig wordt om 1,5 meter afstand te houden, ga dan weg. Zorg dat er ook voor anderen nog plek is, bijvoorbeeld door in het park of op het strand niet te lang te blijven hangen. De ruimte is er; het is aan iedereen om ervoor te zorgen dat we die veilig gebruiken.

Wat dit voor de buurtvereniging inhoud is momenteel nog niet bekend. Als er ontwikkelingen zijn zullen we het spoedig melden.