De Vakantiespelen waren weer een geslaagd succes!

Het Zomerfestival: Een Feest van 8 Dagen vol Avontuur en Plezier

Het Zomerfestival van dit jaar, dat plaatsvond van 21 augustus tot en met 01 september, was een waar spektakel dat jong en oud in de ban hield. Dit jaar werd er extra aandacht besteed aan het creëren van een divers aanbod aan activiteiten om aan de uiteenlopende interesses van de kinderen tegemoet te komen. Het resultaat was een onvergetelijke ervaring waarbij de kinderen zich geen moment hoefden te vervelen.

Kermis en Graffiti Workshop: Een Kleurrijke Start

Op de allereerste dag van het festival begon het plezier direct met een heuse kermis. Kermisspelen zoals blikken gooien, een heuse touwtje trek en gratis suikerspin vulden de lucht met opwinding en vreugde. De geur suikerspin verspreidde zich door het festivalterrein, waardoor een magische sfeer ontstond. Verder konden de kinderen zich ook nog laten schminken bij Aafke Börger. De kinderen zagen er allemaal prachtig uit!

Maar het Zomerfestival had meer in petto. Op diezelfde dag kregen kinderen de kans om hun innerlijke kunstenaar naar boven te halen met een graffiti workshop. Onder begeleiding van getalenteerde kunstenaars werden de muren van het festivalterrein omgetoverd tot levendige en kleurrijke kunstwerken. De kinderen waren in hun element, en de resultaten waren verbluffend. Iedereen kon zijn eigen kunstwerk op een grote houten plaat mee naar huis nemen.

De Ongelooflijke Klimmuur: Een Echte Uitdaging

Een van de grootste hoogtepunten van het festival was zonder twijfel de immense klimmuur die speciaal voor de gelegenheid was gehuurd. Er was echter een kleine uitdaging: de klimmuur paste niet door de toegangspoort bij het voetbalveld van ‘t Noaberhoes Maar dat weerhield de organisatoren er niet van om deze spannende attractie aan te bieden. De klimmuur werd direct voor de entree geplaatst en kinderen konden de uitdaging aangaan om naar de top te klimmen en daar een bel te luiden om hun overwinning te vieren. Het was een spectaculaire vertoning die zeker de aandacht trok van de hele buurt. Het geklingel van de bel was in de wijde omgeving te horen!

Ritmisch Plezier met de Drumworkshop

John Scheggetman, een ervaren slagwerker, verzorgde een boeiende drumworkshop waar kinderen de kans kregen om met ritme en percussie te experimenteren. Ze leerden de basisbeginselen van slagwerk en konden op verschillende trommels oefenen. Het was een educatieve en muzikale ervaring die zowel plezierig als leerzaam was.

Creativiteit en Spelletjes

Gedurende het hele festival werden er tal van spellen en knutselactiviteiten aangeboden. Kinderen konden hun creativiteit de vrije loop laten door buttons te maken, petjes te versieren en prachtige mozaïekwerkjes te creëren. Een bijzondere vermelding gaat uit naar Bauhaus Hengelo, die het hout en de spijkers sponsorde voor een fantastische flipperkast. Deze flipperkast zorgde voor urenlang vermaak en competitie tussen de jonge deelnemers.

Culinair Genot en Talentenshow

Op een van de dagen van het festival werden er overheerlijke broodjes hotdogs gebakken, dankzij de hulp van Frans en Willem. Na deze smakelijke traktatie konden de kinderen hun diverse talenten tonen tijdens de bonte middag, een talentenshow die iedereen verbaasde en amuseerde.

Speurneuzen Speurtocht
Ook moesten de kinderen een groot mysterie oplossen. Er was namelijk ingebroken bij ’t Noaberhoes en daarbij waren er 2 ranja kannen verdwenen. De kinderen moesten er achter komen wie de dader was en ze konden dat mysterie oplossen doormiddel van raadsels en allerlei opdrachten. Onze voorzitter die speelde ook een klein rolletje in deze speurtocht. Per opdracht moesten de kinderen een code zien te kraken en dan konden ze een potje openen met daarin een getuigenverklaring. Ook onze voorzitter had een getuigenverklaring afgelegd over de vermoedelijke dader. Ondanks zijn afwezigheid tijdens de spelen was hij er zo op die manier toch nog een beetje bij! Uiteindelijk kwamen de kinderen erachter dat niet Henk (onze mascotte) maar een collega van hem zich voor had gedaan als Henk en Henk dus gelukkig onschuldig was! Nadat het mysterie was opgelost vloeide de ranja weer rijkelijk en waren de kinderen opgelucht!

Muzikale Hoogtepunten

Voor de muziekliefhebbers werden er spannende evenementen georganiseerd, waaronder een muziekbingo en een muziekquiz. De kinderen zongen luidkeels mee met bekende liedjes en genoten van de muzikale uitdagingen die deze activiteiten boden.

Afsluiting in Stijl

Op de laatste dag van het festival konden de kinderen genieten van een rustige ochtend met een filmvertoning en heerlijke popcorn. In de middag was er een spectaculair speelparcours met bounceballen en een uitdagende stormbaan. Als afsluiting was er ook nog een schuimparty! Het was de perfecte manier om het festival in stijl af te sluiten en de zomervakantie met een knal te beëindigen.

Dank aan Vrijwilligers en Sponsoren

Het succes van het Zomerfestival was mede te danken aan de inzet van talloze vrijwilligers die zich met hart en ziel hebben ingezet voor de kinderen. Daarnaast willen we alle sponsoren bedanken die dit evenement mogelijk hebben gemaakt. Zonder hun genereuze steun en bijdragen zou het niet mogelijk zijn geweest om zo’n geweldig festival te organiseren.

Het Zomerfestival van 2023 was een buitengewoon avontuur vol plezier,. Het heeft ongetwijfeld onvergetelijke herinneringen gecreëerd voor alle kinderen die deelnamen, en we kijken nu al uit naar de volgende editie van dit fantastische evenement. Het Zomerfestival blijft een hoogtepunt van de zomervakantie en een moment waar kinderen en gezinnen naar uitkijken.

In de herfstvakantie wordt de laatste Vakantiespelen van dit jaar georganiseerd. Het thema daarvan kunt u vast raden, maar we houden hem nog even geheim 😉.