HieperdeBIEB HOERA! Van minibieb naar maxibieb!

11 juni: de Dag van de Minibieb

Op deze dag staan de oudste bieb van Nederland en de nieuwste (mini)bieb van Nederland tegenover elkaar. Dat kan alleen in de Dichtersbuurt in Hengelo. Hoe bijzonder is dat!

Het oude biebje Boek &zo heeft zo zwaar te lijden gehad onder de weersomstandigheden, dat er wel een nieuwe bieb moest komen. Daarom wordt op ‘De dag van de Minibieb’ een gloednieuwe opvolger van Minibieb Boek &zo in gebruik genomen. Versie 2.0 zeg maar.

Waar ook al weer?
Jacob Catsstraat 20. Bij het bloeiende lantaarnpaal-perkje met het wegwijzertje. De nieuwe bieb is twee keer zo groot, dus ik hoop dat iedereen hier net zo veel plezier van zal beleven als van het oude schattige biebje.

We zijn nu een jaar verder en de minibieb loopt als een tierelier. Ik zie bijna dagelijks een verandering in de inhoud. Er gaan boeken uit, er komen boeken bij en ook worden er boeken geruild. Bezoekers stippelen fietsroutes of wandelroutes uit waarbij ze een bezoek brengen aan het biebje. Niet alleen volwassenen, maar ook de kinderen uit de Dichtersbuurt weten Boek &zo te vinden. Ook zijn er ‘vaste’ bezoekers die elke week een kijkje komen nemen. Super leuk. En: de mensen die met een boek onder de arm weglopen hebben altijd een glimlach. En dát is nou net de bedoeling.

In de Minibieb staan boeken die iedereen gratis mag lenen, pakken, brengen of ruilen. En wie weet staat er een keer een dvd of cd tussen. Maar pak ook gerust een ‘boekenlegger’ met een mooie spreuk. Er zal zo af en toe ook een mooie Happy Stone liggen die ook mag gaan zwerven. Of een ander cadeautje. Je weet maar nooit.

Mensen die gaan verhuizen of gaan opruimen doneren boeken en soms staat er een tasje voor de deur met boeken van een gulle gever. Ik heb een kleine investering gedaan en een grote doos vol kinderdvd’s op de kop getikt. Die komen dus ook regelmatig in het kinderhoekje (linksonder) te staan. En natuurlijk heb ik nog een flinke voorraad thrillers en romans. Zowel klassiekers als recente titels. En allemaal in prima conditie. Lekker lezen in de vakantie. Dus, kom vooral vaak snuffelen. Er staat vast ook een leuk boek voor jou bij.

Tip: Minibieb Boek &zo heeft een eigen Instagrampagina. Hierop staan nieuwtjes, leestips en andere leuke boek- of lees gerelateerde zaken. Ook zullen de gemarkeerde Happy Stones hierop terug te vinden zijn. Eén van de gebruikte zoektermen is #boekenzo. Leuk als je Minibieb Boek &zo volgt.

De Minibieb is voor iedereen. Dus voel je vrij en leen een boek, ruil een boek, pak een boek of breng een boek. En doe dit zo vaak je wilt. Zo kan iedereen van elkaars boeken genieten.

Veel leesplezier!
Miranda

O ja, en het oude biebje? Daar ben ik toch wel aan gehecht. Dit schattige biebje ga ik ombouwen tot superdeluxe INSECTENHOTEL. Het krijgt dus een nieuwe functie èn een mooi plekje in onze tuin.

Leuk om te weten:
– De dag van de Minibieb wordt elk jaar gehouden en sommige biebjes hebben die dag extraatjes.
– Bij Boek &zo liggen er die dag bijvoorbeeld ook tijdschriften en een leuke Woordzoeker. De kinderen kunnen een mooie kleurplaat meenemen. Kijk voor een overzicht van Minibiebs in Nederland op www.minibieb.nl

Nog even de spelregels van de Minibieb:

Welkom:

Nette schone Nederlandstalige boeken.
Romans, thrillers, literatuur, informatief, kinderboeken, stripboeken.

Liever niet:
Niet-Nederlandstalige boeken. Sterk verouderde boeken, vieze of kapotte boeken, woordenboeken, encyclopedieën, tijdschriften, 18+ lectuur.